Yeni Kapananlar İçin Kıyafet Önerileri

0

Yeni kapananlar için kolaylaştırıcı kıyafet seçim önerileri, yeni örtünenlere özel şal bağlama teknikleri ve olmazsa olmaz günlük kıyafet listesi

Yeni kapanan bir bayan öncelikle hangi rengi, hangi parçaları sevdiğini ve kendini hangi kıyafetler içinde rahat ve güvende hissettiğini bilmesi gerekir. Bunları kendine sorarken tabiki tesettür giyim ölçülerine göre değerlendirmesi gerekir. Tesettür Giyim Kabini olarak yeni tesettüre girmiş bayanların giyim konusunda aklında soru işareti bırakan noktalara değinerek siz yeni kapanan bayanlar için doğru giyinmenin sırlarını aktaracağız.

Yeni Kapananlar İçin Pratik Şal Bağlamaları

Yeni kapananlar için kıyafet önerileri
Yeni kapananlar için kıyafet önerileri

Yeni örtünenlerin en çok karşılaştığı problem herhalde şal bağlama konusudur. Bu konuda sakın endişeye kapılıp örtünmekten vazgeçmeyin çünkü zamanla hem eliniz hem gözünüz şal bağlamaya alışacak saniyeler içersinde şalınızı yüz tipinize uygun bağlayacaksınız. Şal bağlamadan önce herkesin gözden kaçırdığı nokta saç şeklidir. Öncelike şalınızın düzgün durmasını istiyorsanız saçınızın da düzgün olması gerekli.

Yeni kapananlar için trençkot
Yeni kapananlar için trençkot

Şalınızı iğneli yada iğnesiz bağlayabilirsiniz ama yeni kapandıysanız iğne yada mıknatıs yardımıyla şalınızı bağlamanızı tavsiye ederim. İğnesiz şal bağlamak istiyorsanız şalınızı başınıza koyun iki ucunu ön tarafa atın ve soldaki ucu sağ omzunuzdan sağdaki ucu ise sol omzunuzdan arkaya atıp sonrasında da arkadan hafifçe iki ucunu bağlayabilirsiniz. Ayrıca yeni kapandıysanız eşarp yerine şal kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır çünkü eşarp bağlama şal bağlamaya göre biraz daha uğraşlıdır.

Şal bağlama sürecini daha da hızlandırmak isterseniz daha önceden sizlerle önceden paylaştığımız en pratik şal bağlama videolarını izleyip denemeler yapabilirsiniz.

Yeni kapananlar için siyah kombin
Yeni kapananlar için siyah kombin

Tesettüre Girerken Müsriflikten Kaçının

Yeni kapananlar için şal bağlama bahsini kapattıktan sonra diğer kıyafetlere geçebiliriz. Öncelikle şunu söylemek isterim yeni kapanma kararınızdan sonra hemen çok abartı alışveriş yapmayın. Sakin olun ve adım adım ilerleyin. Kıyafet seçiminde aceleci olmayın ve çok karışık desenli, çok renkli abartıya kaçan modellerden kesinlikle uzak durun. Ben şahsen açık olduğum zamanlarda giydiğim tesettüre uyumlu kıyafetleri hala giyiyorum sizde öyle yapın.

Yeni kapananlar için pantolon tunik
Yeni kapananlar için pantolon tunik

whatsapp-kapida-ode [instagram-feed num=6 cols=2 showheader=false  buttontext="Daha Fazla Ürün" buttoncolor=#ff1493 showbutton=true showfollow=false]

Kıyafetlerde Önceliklerinizi Belirleyin ve Gruplayın

Kıyafet seçimi yaparken modelin yanı sıra kumaşına da dikkat edin. İçinizi göstermeyen kalın kumaşlar ilk tercihiniz olsun. Öncelikle tesettürlüyken giyeceğiniz kıyafetleri günlük, spor ve abiye olarak gruplayın. Gündelik kıyafetleriniz işe yada eşe dosta giderken giyeceğiniz kıyafetler, spor tarz kıyafetler haftasonları yada spor yaparken giyeceğiniz modelleri ve abiye kıyafetler ise düğünlerde, cemiyetlerde yada şık bir davette giyeceğiniz kıyafetler olsun.

Yeni kapananlar için abiye tunik
Yeni kapananlar için abiye tunik

Bunlar arasında abiye tarzı iki farklı model dolabınızda olsun. Yeni kapananlar için abiye modeli önerim düz renkler ve sade tasarımlar olacaktır. Örneğin düz siyah bir elbise tercih edebilirsiniz.İlla pırıltılı olsun istiyorsanız kollarında yada bel bölgesinde hafif pullu payetli tasarımlarıda tercih edebilirsiniz. Siyahın yanı sıra abiyede tercih edeceğiniz renkler vizon, bordo, camel, mürdüm yada zümrüt olabilir.

Yeni kapananlar için abiye
Yeni kapananlar için abiye

Yeni Kapananlara İçin Olmazsa Olmaz Günlük Kıyafet Listesi

Yeni kapanan bayanların günlük kıyafetlerinde olmazsa olmazlarını sıralamanın vakti geldi. İşte yeni örtünen bayanların günlük kullanabileceği kıyafet listesi;

  • Uzun tunik (mevsime göre kumaş seçin)
  • Basenleri tamamen kapatan trikolar
  • Basic yada kloş tarzı etekler
  • İlk etapta bileklere uzananan pardesüleri giyemeyebilirsiniz bunun için kap tercih edin
  • Bol paça ve dar olmayan pantolon (özellikle rahat giyimden hoşlanıyorsanız ideal seçenek)
  • Çalışan bayanlar a formu etekleri yada kalem etekleri tercih edebilirler
  • Ve son olarak pratikliği ile ilk sırada olan feracelerdir.

Sizde yeni kapandıysanız yada kapanmaya karar verip nasıl giyineceğinizi bilmiyorsanız bize yorum yazarak aklınızdaki soruları sorabilirsiniz 🙂

Yeni Kapananlar İçin Tesettür Kıyafetleri Resimli Galerisi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WhatsApp Sipariş