2021’in en güncel ve en güzel 25 tığ oyası modelini sizler için derledik. İşte yeni tığ oyası tasarımları
El işi çalışmalarını seven ve bu konuda yeteneği olanlar, bu konudaki yeteneklerini her daim rahatlıkla gösterebilecekleri tarzdaki modelleri inceleyerek bunların arasından seçimlerini yapmak istiyorlar.

Daha önceki dönemlerde hazırlanmış olan klasik modelleri seçmek istemeyenler ise tığ oyası ile alakalı yapmakta oldukları araştırmalar ile beraber artık çok daha yeni ve farklı modeller arasından seçimlerini rahatlıkla yapabiliyorlar.

Çıtı Pıtı Tığ Oyası Modeli
Hızlı bir şekilde yapılmakta olan bu iğne oyası için iki model arasına iple 7 tane zürafa yapılacaktır.

Zürafa sonrasında geniş bir göbek oluşturulacak ve göbeğe düğüm atılması sonrasında aynı boylarda olmak şartı ile 9 tane pırpır işlenmektedir.

Daha sonrasındaki adımda zürafaya tığ batırılarak ara verme işlemine devam edilmektedir. ikinci sıraya gelindiği zaman ise farklı bir renk ile çalışılmaya başlanacaktır.

İp ikiye katlandıktan sonra katlanmış ip ile beraber pırpırların içerisine bir zürafa ve pırpır yapılacak ve pırpırların eşit olmasına dikkat edilecektir.

Bu model genel olarak fiyonksuz olarak kullanılabileceği gibi fiyonklu şekilde de tercih edilebilmektedir.

Fiyonk kullanılmak istendiği zaman fiyonklar firkete ile hazırlanacak, geniş yuvaya eklenecektir.

Havlu Kenarı Lale Tığ Oyası Modeli
Bir sıra beyaz zürafanın yapılacağı modelde ilk zürafaya iğne batırılır ve düğüm atılır. Sonrasındaki zürafaya iğne batırılır ve şekil oluşturulur.

Ardından ise fırfırın içerisine iğne batırılır ve tekrardan aşağıya inilip sonraki zürafanın içerisine batırılır. Arkadan geçirilip ortasına düğüm atılmasından sonra bir üste geri dönülür.

Tekrardan bir sonraki zürafaya iğne batırıldıktan sonra uzunluk ayarlanarak düğüm sıkılır.

Lale şeklinin ortaya çıkmasına kadar aşağı kısımdan başa kadar yapılacak olan tığ oyası ile beraber ortaya oldukça şık bir görünüm çıkacaktır. Bu model istenilen her renkte yapılarak havlu kenarı şeklinde kullanılabilir.

Papatya Tığ Oyası Modeli
Baharı ve ferahlığı başörtüsünde göstermek isteyenler, bunun için papatya tığ oyası modelinden rahatlıkla yararlanabileceklerdir.

Yapımı oldukça basit olan bu oyada en büyük ve en küçük birer adet serum halka kullanılır. Küçük halkanın etrafı sık iğneler ile doldurulduktan sonra büyük halka alınıp küçük halka içine ortalanır.

İlmekten çıkartılacak tığ büyük halkanın arkasına alınarak sık iğneler ile doldurulur.

Daha sonrasında ise iğ değişimi yapılarak beyaz renkli olan ip büyük halka üzerinde bulunan sık iğnelerden bir tanesine sabitlenir. Böylelikle artık papatyanın yaprakları yapılmaya başlanır.

Her bir yaprak için sıra ile 4 tane zincir çekilir ve 4 tane ikili tırabzan örülüp tekrardan 4 tane zincir çekilir.

Yapılan bu işlem büyük halka üzerinde yer alan sık iğnelere batırıldıktan sonra toplamda 9 tane yaprak meydana gelene kadar tekrarlanır.

Yapılacak olan bu tığ oyası daha sonrasında istenilen başörtüsünün kenarına işlenerek rahatlıkla kullanılabilir.



